29 Aralık 2010 Çarşamba

ŞEHİT ve ŞEHİTLERİMİZ ADINA PAYLAŞIMLARIM-Paylaşım Adına Herşey




ŞEHİT ve ŞEHİTLERİMİZ ADINA PAYLAŞIMLARIM- Paylaşım Adına Herşey




Şehit Uz. Çv. SERKAN KİLDİ Çeşitli ödül törenlerinden bir tanesinde. 
 (yukarıdaki resimde takdir ve başarı ödülü alırken görülüyor.)




Şehit Uz. Çv. SERKAN KİLDİ nin çeşitli özel eşyalarından bazıları.


              ŞEHİT VE ŞEHİTLERİMİZ ADINA PAYLAŞIMLARIM-Paylaşım Adına Herşey

 Adlı makalemde çeşitli Şehit olaylarını bazı manevi yaşanmışlıkları, gizemleri ve yakın akrabamız (eşim teyzesi olur) eşimin yeğeni; Şehit Uz. Çv. SERKAN KİLDİ (yukarıdaki resimde takdir ve başarı ödülü alırken görülüyor.) Bu Makalemde anmaya, anlatmaya ve paylaşıma çalışacağım.  
Allah cc hepimizi;  ŞEHİT ve ŞEHİTLERİMİZ ADINA Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav),  ŞEFATİNE Allah Dostları ve Şehitlerimiz'in  himmet ve duaların bereketinden bizlerede paylaştırsın. Allah cc hepsinin sırrını makamını yüceltsin. Amin. 
 Gün geçmiyorki çeşitli basın yayın kuruluşlarında Şehit Haberi duyulmasın. Hergün bir ocağa bir yuvaya ayrılık ateşi düşmesin. Hayatının baharında bir genç fidan devrilmesin... Ne kadar zor Şehit Ailelerine bu duruma katlanmak? Bazı aileler olayın yükünü kaldıramıyorlar ve bunalıma düşer gibi oluyorlar kolay değil. (Kaldırılacak gibi değilki bu aciz bedenimizle, bu aciz ruhumuzla...
İnsanoğlu aciz ve eksik yaratılmıştır.
Aczini bilen gerçek kuvvetlenmeyi bulur. Kimler bu yükü kaldırabilirki?...  Ancak iman edip tevekkül ve zikre yapışanlar yaradandan rızık, sabır, kuvvet ve dirayet alıp dayanabiliyorlar. Ama Allah cc. de merhametini gösterip yardımcıları oluyor. Şehitlerimizin aile ve yakınlarını darda sıkıntıda bırakmıyor hepsine hayırlı sebebler yaratıyor.. Allah cc herkesin bütün ŞEHİT AİLELERİnin ve geride kalanlarının yari yardımcısı olsun.
Biz ŞEHİTLERİMİZİ ölü zannediyoruz beşer aklımızlaTabiiki bu cümlem herkes için değil. Bazı Şehit yakınları içinde bulundukları bu durumda Allah'a cc. inançla imanla  dirayet gösterip olayı Rahmani olarak kabullenip dimdik ayakta durabiliyor ve sabırla metanetlerini muhafaza edebiliyorlar. Biliyorlarki "ŞEHİTLER ÖLMEZ!... "  
ŞEHİTLERİMİZ içimizdeler... Aramızdalar... Heryerdeler... Artık Onlar yüce Allah'ın cc. Gerçek Askerleri. Onlar ölü değil diridirler... Allah'ın verdiği Görev ve Rızıklarla hala yerüzündeki insanlara sahip çıkıp hizmet ediyorlar. Onlar dünya gözüyle görülmez, ancak manaviyat gözüyle görülebilinir. Onlar Manaviyat Erleridir. Şehitler sahip çıktıkca bu Vatan bölünemez, Huzuru, Refahı ve Güvenliği yok edilemez. Yeterki toplum olarak sapıklığa, ahlaksızlığa, inançsızlığa, gaflete düşüp ve ALLAH CC. Yolunu  emirlerini unutup veya terkedip Allah cc. asi olmayalım. Kalbinde Allah'a ve dostlarına karşı saygı, muhabbet duyamayan bir menfaat karşılık bulamaz. Kim Allah'a cc. Peygamberlerine, Dostlarına (Bütün salih kulları ve Evliyalarına) ve Şehitlerimize saygı muhabbet duyarsa hepside o zatı ziyaret edip hayırlar (Manevi hediyeler) bırakarak giderler. Kalbinde fikrinde muhabbet olanlar, bir şeyler hisseder, birşeyler görür, birşeyler menfaatlenir. (Hediyelendirilir.) Şehitler Ölmez... Vatan Bölünmez!... Allah Dostları ve Şehitlerimiz bu Vatana ve İçindeki herşeye Allahın izni ve dilemesiyle sahip çıkıyorlar ve Allah cc.Rızası, isteği için hizmet ediyorlar, görev yapıyorlar.
.
Kıbrıs harbinde olan yaşanmış  çokcada bilinen Sırlı olaylardan vardır duyduklarınız. 
Türk savaş uçağının kokpitinin içinde ansızın beliren yaşlı, sakallı, sarıklı ve cübbeli adamın; hedefi yazılan belirtilen yerde düşman hedeflerini savaş pilotumuzun bulamaması, uçağın yakıtının az kalması ve o yaşlı adamın "evladım benden korkma sana zarar gelmez dediğim yerlerde bombanı bırak" deyip hedefleri tam 12den vurdurması. Görev başarıyla tamamlanıp çok az bir yakıtla birliğine dönüyor sonrada ilk fırsatta yaşlı zatı ziyaret için gittiğnde dona kalması... Çünki gittiği adresteki zat ve yer bir türbe. İçindekide uçakda aniden beliren yaşlı adam... Bu olay vb gibi anlatılan anlatılmamış bir çok yaşanmışlıklar vardır hafızalarda...  (Daha sonra ayrı bir konu açarak makalelerimde yer vereceğim inş.) Allah cc. yolunu anlamadıkca yaşamadıkca Şehitlerimizi anlayamayız, hissedemeyiz ve onları göremeyiz. Allah cc bizlere kendi rıza yolunu yaşamayı nasip etsin inş. Hoşnut razı olduğu kullar arasına katsın hepimizi inş. Amin. Şehitlerimizin dualarının bereketinden bizleride hissedar etsin...

Şehit Uz. Çv. SERKAN KİLDİ 
Ankara Sincan-Törekentde evinden cenaze arabasıyla ebedi kabristanına uğurlanırken.


      

 Şehitimiz 

 cenaze arabasıyla uğurlanırken evden tül perde arkasından çekilmiş bir görünüm. Dostlarısevenleri ve komşuları Şehitimizi  uğurlarken.


Yazan:atomic02ali
Tarih:17-Aralık-2010-Cuma
 Paylaşım Adına Herşey  
http://paylasimadinahersey.blogspot.com
                                                                                                                                                                                                        
                       

 ŞEHİT VE ŞEHİTLERİMİZ ADINA PAYLAŞIMLARIM
 NASIL ŞEHİT OLDULAR-Paylaşım Adına Herşey

 Şehitlerimiz çeşitli vesilelerle nedenlerle ve olaylarla şehitlik makamına ulaşabiliyorlar. Yaşanmış bir Şehit hikayesini arkadaşımın ağzından aktarmaya çalışayım sizlere.

                        NAMAZINI KILARKEN ŞEHİT OLAN KADIN PAYLAŞIMIM-Paylaşım Adına Herşey

 Bu Şehit anne konusunu arkadaşım şöyle anlatıyor;
 "Şehit Annem evde namaz kılarken, eve pompalı tüfekli hırsızlar girmişler, her yeri dağıtmışlar. Annemin yanına geldiklerinde annem namazda yere secde halindeyken, başına pompalı tüfekle ateş etmişler. Annemin başı parçalanıp etrafa yayılmış odadaki bütün duvarlara yapışmıştı... Amcamın çocuklarıyla eve geldiğimizde ev darma dağınıkdı. Annem evde seccadenin üstünde cansız ve başsız bedeni secde halinde duruyordu.
 Annem Şehit olmuştu. Gördüğümüz görüntü çok korkunçtu. Dayanamadık. Zor anlardı bizim için...
Annemi öylece bırakamazdık.  Zorlada olsa hepimiz hıçkırıklarla ağlayarak, yerlerden duvarlardan kazıyarak Annemin başının parçalarını toplayıp bir poşete koyduk. Cenazeyi işlemlerini yaptırıp, cenazeyi yıkattırıp defin işlemlerini tamamlayarak cenazeyi gömdük. Aradan bir sene geçti halamda vefat etti. Annemin bitişiğine gömdük. Aradan bir sene daha geçti annemle halamın mezar yerlerini unuttuk, yerlerini şaşırdık. Yerlerin kime ait olduğundan emin olamadık. Halamın oğullarıyla anlaştık, mezarları açıp bakmaya karar verdik. Annemin cenazesini defnederken annemin başının parçalarını toplayıp poşet içine koyup ağzını bağlamıştık ve poşetle defnetmiştik yani annemin başı yoktu. Hangisinin annem hangisinin halam olduğunu başsız bir ceset ve poşet sayesinde anlayabileceğimizi düşünmüştük. Çünkü aradan geçen zaman içinde cesetlerin çürüyüp sadece kemiklerin kalabileceğini düşünüyorduk. Kemiklerden cesedlerin kime ait olduğunu nasıl anlıyabiliriz? diye sorduk birbirimize. (halamın oğullarıyla) Aklıma annemin başı parçalanmış ve poşetli, poşet kısa zamanda çürümez diye fikir geldi. Mezarları açtık. Açtığımız mezarda sadece kemikler vardı. Öbür mezarıda açınca hayretler içinde kaldık hepimizde... Annemin vücudu taptaze yeni yatırılmış gibi sapsağlamdı. Yatağına yeni yatmış uyuyan insan gibiydi... Çürüme morluk hiç birşey olmamışdı baş tarafında koyduğumuz poşet de bozulmamış koyduğumuz gibi duruyordu. Annemin ve halamın mezarlarını teşhis edebilmişdik. Mezarları tekrar örtüp mezarları bariz işaretlerle belirledik. Daha sonrada mezarları yaptırdık. Böyle bir olay geçti başımızdan" dedi. Bu olayı Şehitlerimiz lafı açılmışdı. "Allahın gücüne ve Şehitlerimize bende inanırım" deyip bu olayı bana anlatmıştı. Kaynağımı açıklamayacağıma dair o zamanlar benden söz vermemi istemişdi. İnsanlara ibret olup faydalansınlar diye üstü kapalı olarak bu ibretlik Şehitlerimiz olayını burda açtım. İşte bu paylaşımımda anlatılanlardan yüce Allah'ın sevdiği kullarına nasıl değer verdiğini anlıyoruz. Şehitlerimizin şafaatlerine nail olabilmeyi bizlerede paylaştırması dileğiyle...

Yazan:atomic02ali
-Tarih:17-Aralık-2010-Cuma
 http://paylasimadinahersey.blogspot.com




            ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ ADINA PAYLAŞIMLARIM-Paylaşım Adına Herşey


 Er olarak görev yaparken bulaşık nöbetinde                Hatay sınırında at sırtında devriyede



             ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ;Çok cana yakın, sempatik bir insandı. Zayıf vücut yapısı, uzun boyu, ağır başlılığı, fakat benim çocuklarıma karşı sevecen, şakacı davranışlarının yanı sıra, aynı zamanda bizlere karşıda içine kapanık ve derin düşüncelere dalan bir insandı. Bir şey sormayınca pek konuşmazdı fakat, ben ona soğuk espirilerimle, biraz renk biraz neşe katıyordum. O zaman  sempatik neşeli hali ortaya çıkıveriyordu. Onu öyle neşeli mutlu görünce bende mutlu oluyor ve espirilerle kahkahaya boğuyordum. Görev yerinden Ankara'ya son gelişinde çok değişik bir ruh hali vardı. İçine kapanıyordu. Dışarıdaki insanlarla adeta irtibatı kesmiş gibiydi. Yol yorgunluğundandır deyip önemsememişdim. Aslında kendisini üzecek bazı tatsız olaylar yaşamış. Pek bize bir şey anlatmadı. Annesi rüysında oğlunun vefat ettiğini görmüş. Serkanın annesi Serkanla ilgili bir rüya görmüş. Birileri annesine oğlunun şehit olduğunu söylemiş. Anneside oğlu hakkında gördüğü rüyayı benim eşime bir kaç kez anlattı. (Eşim Şehidimizin  teyzesi olur bende eniştesiyim) Bizde hayra yor demiştik. Yapılacak bir şey yok. Mevlamın çizdiği kadere, yazgıya karşı ne diyebilirdik. ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ Kısa bir süreliğine Ankara'ya izin alarak gelmişti. Söz kesme, nişan durumları vardı. Çok derin düşüncelere dalıyordu, durgundu. Bir hafta civarında kalmıştı Ankara'da, ama bizim yanımıza gelememişti. Bende bayağı üzülmüştüm
niye gelmedi, niye uğramadı diye sorun etmişdim kendimce. Bizi seviyordu bizde onu seviyorduk. Tam havalanına yetişeceği saatte gelmişdi ve benim onu ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ'yi Esenboğa hava limanına götürmem istenmişti. Kıbrıs'a yolculuk vardı. Çok üzüntü içindeydim ve dayanamadım sitem ettim. Bana cevap vermeyip bir şey söylemediler. ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ'da biliyordu. Vefat edeceğini. Konuşmalar arasında bize çaktırmadan ima ediyordu. İmalı konuşmalarını ilk önce anlayamamışdım. Sonradan idrak edebildim. Şehit olacağının oda farkındaydı. Esenboğa Hava limanına geldik. Dış hatlar giriş peronu önünde arabadan indirdim. benim çocuklarla beraber kendi annesiyle birlikte uçak biletini ve diğer işlemleri yapmak için içeri girdiler ben giremedim, arabayı parkada bırakamadım mecbur kapı önünde bekledim Trafik çekici kamyonları gelmişler anons ve ikaz ediyorlardı arabanın başından ayrılamamışdım. Arabanın yanında olduğum için bir şey dememişlerdi. Epey bir süre geçti. Çocuklarım dışarı çıktılar. O içerde kaldı. Bağırdım kapıdan ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ'ya. Serkan yanıma gelmeyecekmisin! Vedalaşmayacakmısın benimle!... Diye hüzünlenerek kendisine doğru bağırınca; gelememki Ali ağbi nasıl tekrar içeri girebilirim? dedi. Bende vaktin yeterliyse sen gel giriş kapısından normal olarak girersin tekrar dedim. Öyle ya ağbi doğru söylüyorsun dedi ve yanıma kapıya geldi. Ben vaktin varmı sıkıntıda kalma sonra dedim, bir sigara ver son bir sigaranı içeyim... Asker sigarası içeyim... Dedim. Şu Ankara'nın son bir sigarasını bende içeyim diyerek bir sigarada kendiside yaktı. O an öylesine duygu yüklüydükki... Ordaki o beş dakikalık duygu yüklü tablomuz hiç gözümün önünden gitmiyor. Sigaramı onu, yoksa omu sigarayı içiyordu... Çok acayip içine çekişi vardı sigara dumanını. işte o an, o birlikte görüntümüz çok düşündürücüydü... Üstüne basa basa söyledi şu Ankara'ya son gelişim. Ankara'da son sigaramı içeyim diye... Benim gözümde gerçek bir vedalaşma oldu. ŞEHİDİMİZ SERKAN KİLDİ'yle...  Oda biliyordu... Bende biliyordum... Anneside biliyordu "ŞEHİDİMİZ" olacağını... Şehit olacağını bilenlerden biri de annesinin komşusu olan evin gelini. Rüyasında dedesini görüyor. Dedesi ona; bu binaya bir ŞEHİT gelecek, ailesine yardımcı olun, gelen misafirlerini ağırlayın, talimatı vererek haberdar etmesi. Gerçektende o binaya bizim ŞEHİDİMİZİN CENAZESİ geldi... Serkan Kıldı makamların en güzeline terfi ederek geldi. Şehit olarak geldi... Allah cc. şefaatlerine erdirsin. Amin. Serkan Kıldı kimdir? Serkan Kıldı'nın Şehit oldukdan sonraki gelişen olayları daha sonraki makalelerimde ele alacağım inş.






 Serkan Kildi asker arkadaşlarıyla kurban bayramında kurban keserlerken






 











SERKAN KİLDİ asker arkadaşlarıyla mola verip dinlenirlerken 



Yazan:atomic02ali
Tarih29-Aralık-2010
Paylaşım Adına Hersey
http://paylasimadinahersey.blogspot.com


 Blog yazarından "Paylaşım Adına Her Şey" namına özür:

 Bütün içtenliğmle ÖZÜR DİLERİM.
Uzun zaman geçti maddi manevi rahatsızdım... Siz değerli okuyucu ve blogumu ziyaret eden misafirlerime karşı gereken kalitede hizmetler, sunumlar ve içerikler veremedim.
Makalelerimdeki ilkeleri yerine getireceğime dair sizlere makalelerimde söz vermiştim.
Blogumdaki pek çok hatalarımı, aksaklık ve eksiklikleri gideremedim.
Çok değerli okur ve ziyaretçilerimden tekrar ÖZÜR DİLERİM.
Bu tarihten itibaren blogumu editleyip modifiye etmeye özgün yararlı hizmetler sunmaya ve Paylaşmaya çalışacağım.
Beni anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.
Teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım. - atomi02ali


Yazan:atomic02ali
Tarih:21/09/2014-Pazar
Paylaşım Adına Hersey
http://paylasimadinahersey.blogspot.com
.
En kısa zamanda güncel özgün paylaşım ve hizmetlerle yayındayım.

Hiç yorum yok: