23 Kasım 2010 Salı

Paylaşım Hakkında Önsözümüz - Paylaşım Adına Herşey

Kayıt No:1

Paylaşım hakkında önsözümüz... Paylaşım Adına Herşey
Paylaşım hakkında önsözümüz: Benim İlk mini makalem. Bloguma yazdığım ilk kaydım. Şu an çok heyecanlıyım... Evet benim ilk makalem Paylaşım Hakkında Önsözümüz oldu. Yani ilk sözüm oldu. Çok gergin  heyecanlıyım ve mutluyum.


Paylaşım Adına Herşey

Çevremize baktığımızda mutlaka bir şeylerin paylaşılır olduğunu fark ederiz...

               Paylaşım Hakkında Önsözümüz konusunda işleyeceklerim farklı, değişik açıdan ele aldığım, kendime özgü, yorumlarım, düşünce ve duygularımı içeriyor. Paylaşmak ne güzel bir duygu değilmi... Başkalarına ait olupta insanların faydalanmalarımız için toplum paylaşımına sunulmuş, hizmetlerin, materyallerin, hayat tecrübelerinin, bilgi birikimlerinin, duygu ve düşüncelerin ihtiyaç duyduğumuzda ihtiyaçlarımızı karşılayabilmesi... İhtiyaçlarımızın giderilmesi karşılığında duyduğumuz o tatlı sevinç ve mutluluk ne güzel değilmi?... Biz başkalarından paylaştığımızda güzelde.  Neden elde ettiğimiz tecrübelerimizi, bilgilerimizi, birikimlerimizi  ve özel olmayanlarımızı (sansür mahrem olmayan yönlerimizi)  toplum insanlarının istifadesine paylaşımına sunmayalımki?...  Paylaşım Hakkında Önsözümüz bize neyi ifade edebilirki? Aslında çok şeyi ifade ediyor. Bir küçük ama önemli örneği vermeliyim. "Paylaşım" basit bir kelime gibi gözüküyor. Oysa bu kelimenin arkasında gizlenen büyük dev başarılar... Bunada bir örnekle devam edelim; Google ilk adımını bir araba garajında eski harddiskleri bir araya getirerek basit bir sunucu kurarak yayın hayatına başlamış, Paylaşmak, Paylaşım, Paylaşma vb gibi kavramlar üzerinde hizmet sunarak dünya devleri arasına girmiştir. Toplumun paylaştığı kaynakları yine toplumla paylaşarak, paylaştırarak ve yine toplumların benimseyip baş tacı etmesiyle dünyanın sayılı devleri arasında yerini koruyor.


"Bilgi paylaştıkça çoğalır" diyor büyüklerimiz. Faydalanmak ve Fayadalandırmak için paylaşmak... İşte sihirli iki kelime Faydalanmak ve Faydalandırmak. Bloğumuz henüz doğmamış bir bebek gibi. Hazırlık aşamasındayız. Doğacak, büyüyecek, olgunlaşacak ve o olgunlukla "Paylaşım ve Hizmet" etmeye gayret edeceğim. Umarım siz değerli misafirlerimize yararlı hizmet ve paylaşımlar sunabilirim. Elbette eksik ve yanlışlarımız mutlaka olacaktır. Bende daima kendimi ve Blog'umu çekap  edip daha olgun hizmet ve paylaşıma gayret edeceğim. Başlangıçda Damlaya damlaya performans, hizmet ve paylaşım olacak... Sonrası: Gürül gürül performans, hizmet ve paylaşım olacak...
                                                                     Saygılarımla.
yazan: atomic02ali
Tarih:23-Kasım-2010-Kayıt No:1
Paylaşım Adına Herşey
http://paylasimadinahersey.blogspot.com
Sonraki düzenleme:03:01:2011

1 yorum:

atomic02ali dedi ki...

boş değildi test etmek için yazdık ön izlemeye gitti. bir dahada gelmedi. yazılar arka kapıdan sıvıştılarmı ne!?...
bu ikinci test yazısıydı.